Volledig scherm
Sinterklaasintocht Herpen. © Bert van der Linden

Sint vrolijk toegezongen door Herpse kinderen

HERPEN - Het miezerige weer weerhield Sinterklaas en een tiental gitzwarte Zwarte Pieten niet om zondagmiddag, voorgegaan door muziekvereniging St. Hubertus, een uitgebreide wandeling door Herpen te maken. De huidskleur van de knechten die ruimhartig pepernoten strooiden en capriolen uithaalden, was en is er geen onderwerp van discussie.

Na de tour werden Sint en zijn Pieten ontvangen op de Kiosk in het centrum van het dorp. Daar werden zij welkom geheten door de Herpense burgemeester Roy van Thiel. De kinderen die zich met hun ouders verzameld hadden, zongen de Sint vrolijk toe.

Daarna toog het hele gezelschap naar dorpshuis ’t Slotje waar de jongste kinderen nog een programma kregen voorgeschoteld met uiteraard cadeautjes tot slot.

Volledig scherm
Sinterklaasintocht Herpen. © Bert van der Linden
  1. Herpen probeert te genieten van 'karige kermis'

    Herpen probeert te genieten van 'karige kermis'

    HERPEN - Een 'karige kermis': zo typeert William Peters van café-zaal Thekes-uitbater de plek van vertier en vermaak in het dorpscentrum van Herpen. Door omstandigheden kreeg het dorp, waar kermis toch een van de hoogtepunten van het jaar is, niet de door de gemeente Oss toegezegde Autoscooter, Poliep en schiettent. ,,Zelfs de draaimolen kwam niet opdagen. Op het laatst zegden de ondernemers af. De een was ziek, de ander kende problemen met zijn materiaal. Tja, kennelijk is Herpen de dupe van een relletje in de kermiswereld."

Oss, Uden e.o.