Volledig scherm
De deelnemers aan het kamp moeten slechterik Oda verslaan. © Bert van der Linden

Slechterik Oda teistert indianenkamp Herperduin

HERPEN – In totaal 300 kinderen doen deze week mee aan het indianenkamp van jeugdvakantiewerk Herpen. Het kamp wordt gehouden op de zandvlakte van Herperduin.

Elk jaar verzint een stel kampleiders een nieuw spannend verhaal voor het kamp. Dit jaar wordt het indianenkamp geplaagd door slechterik Oda, die naast aarde, water en lucht nu ook op het vierde amulet ‘vuur’ aast. Als hij die in zijn macht krijgt, zal hij onoverwinnelijk worden.

De kleuters hebben een eigen programma. Zij zijn dit jaar allemaal circusartiesten. Onder toeziend oog van de circusdirecteur Martino de Kleijn, oefenen de kleintjes dagelijks circusacts voor het afsluitend optreden. ,,Het zijn enkele van vele activiteiten die gedurende vier dagen plaatsvinden op de zandvlakte van Herperduin en op twee plaatsen op en langs de Hertogswetering”, vertelt de pasbenoemde voorzitter Jorrit van de Ven. Hij volgde Joop Langeveld op die 13 jaar het Herpense Jeugdvakantiewerk mocht leiden. Aan het kamp doen dit jaar 300 kinderen mee.

Een stafteam van trouwe medewerkers zorgt voor bekers tomatensoep en bakt urenlang pannenkoeken die in ‘no time’ in opgerolde vorm in de hongerige magen van de kinderen en hun begeleiders verdwijnen. Voor de verkoeling op warme dagen zijn er voldoende geïmproviseerde zwembaden en waterpunten op het kamp.

  1. Megense harmonie viert gouden jubileum met muziekweekend

    Megense harmonie viert gouden jubileum met muziekweekend

    MEGEN - Harmonie Per Ardua Ad Astra uit Megen viert haar vijftigjarig bestaan met een muzikaal jubileumweekend. Vrijdagavond combineert de harmonie haar optreden met de bands Out of Stock en Dif'friends, beide eveneens uit Megen. Door die samenwerking ontstaat een promsconcert onder het motto Brass meets Band. Zondag treedt de slagwerkgroep van de harmonie op. Ze krijgen daarbij ondersteuning van diverse slagwerkgroepen uit de omgeving.

Oss, Uden e.o.