Volledig scherm
© Thinkstock

SP-raadsfractie in Boxtel steunt jonge mantelzorgers

BOXTEL - ​De SP in Boxtel springt in de bres voor jonge mantelzorgers. En eigenlijk ook voor degenen die zij verzorgen.

Jongeren die opgroeien met een chronisch ziek familielid hebben het niet gemakkelijk. Zo kunnen ze last krijgen van stress en psychische problemen, terwijl ook schooluitval en vroegtijdig schoolverlaten op de loer liggen. De gemeenteraadsfractie van de SP in Boxtel wil dat de gemeente in actie komt voor deze groep jongeren.

Dat vraagt ze in een brief aan burgemeester en wethouders van Boxtel. De fractie verzoekt onder meer of het college wil stimuleren dat op basisscholen en middelbare scholen meer aandacht wordt geschonken aan mantelzorg door jongeren. Verder pleiten de 4 SP-raadsleden ervoor om de uren die jongeren besteden aan mantelzorg, niet mee te tellen bij het bepalen van het aantal uren zorg en ondersteuning dat chronisch zieken van de gemeente krijgen.

  1. Herpen probeert te genieten van 'karige kermis'

    Herpen probeert te genieten van 'karige kermis'

    HERPEN - Een 'karige kermis': zo typeert William Peters van café-zaal Thekes-uitbater de plek van vertier en vermaak in het dorpscentrum van Herpen. Door omstandigheden kreeg het dorp, waar kermis toch een van de hoogtepunten van het jaar is, niet de door de gemeente Oss toegezegde Autoscooter, Poliep en schiettent. ,,Zelfs de draaimolen kwam niet opdagen. Op het laatst zegden de ondernemers af. De een was ziek, de ander kende problemen met zijn materiaal. Tja, kennelijk is Herpen de dupe van een relletje in de kermiswereld."

Oss, Uden e.o.