Volledig scherm
© Thinkstock

SP wil dat wethouder zorgbeleid gemeente Oss bijstelt

OSS - De SP in Oss wil dat wethouder René Peters het huishoudelijke zorgbeleid van de gemeente aanpast. De fractie heeft het college in Oss schriftelijke vragen gesteld naar aanleiding van een uitspraak van de rechter deze week.

Die stelde twee cliënten uit Oss in het gelijk in hun rechtszaak tegen de gemeente die hen gekort had op de huishoudelijke zorg. Ook de Centrale Raad van Beroep oordeelde onlangs dat huishoudelijke zorg altijd maatwerk moet zijn.

Dupe
Daarop schreef staatssecretaris Van Rijn een brief aan alle Nederlandse gemeenten met de opdracht om het beleid rond huishoudelijke hulp te herstellen. De SP in Oss wil nu weten wat de gemeente na deze uitspraken gaat doen en hoeveel mensen in Oss de dupe zijn geworden van het beleid van de gemeente.

  1. Vermakelijk voetbalduel als benefietwedstrijd voor hospice De Oase

    Vermakelijk voetbalduel als be­ne­fiet­wed­strijd voor hospice De Oase

    OSS - Naar schatting tussen de vier- en vijfhonderd voetballiefhebbers én andere belangstellenden die hospice De Oase in Oss een warm hart toedragen, zagen zaterdagavond op sportpark De Rusheuvel een vermakelijk voetbalduel als benefietwedstrijd tussen de 'Prominenten' en hoofdklasser OSS'20. De (voorlopige) opbrengst die zondag in de loop van de dag bekend gemaakt wordt, is bestemd voor de inrichting, de aankleding van de tuin en communicatiemiddelen voor De Oase.

Oss, Uden e.o.