Volledig scherm
© Thinkstock

Steun voor onderzoek naar windmolenpark in Oss

OSS - Er is brede steun in de Osse gemeenteraad om verdere stappen te zetten die mogelijk leiden tot de bouw van een windmolenpark ten noorden van bedrijventerrein Elzenburg-De Geer.

De volgende stap is een gedegen onderzoek naar dit plan. „We komen er op termijn niet zonder windmolens, het is absoluut geen prestigeplan”, stelt wethouder Johan van der Schoot donderdagavond in de raadscommissie Ruimte.

„Met dit plan komen we in een stroomversnelling. De zorgen die omwonenden erover hebben, nemen we wel heel serieus. We doen er alles aan om hen optimaal te informeren. We hopen dat zij dit plan accepteren.” John Droppert, voorzitter van het actiecomité tegen de komst van een windmolenpark bij Elzenburg-De Geer in Oss, sprak wel van een ‘prestigeplan’ waarmee Oss talrijke inwoners zou benadelen.

Inmiddels heeft het comité honderden handtekeningen verzameld tegen het plan, onder meer in Haren en Macharen.

  1. Vermakelijk voetbalduel als benefietwedstrijd voor hospice De Oase
    UPDATE

    Vermakelijk voetbalduel als be­ne­fiet­wed­strijd voor hospice De Oase

    OSS - Naar schatting tussen de vier- en vijfhonderd voetballiefhebbers én andere belangstellenden die hospice De Oase in Oss een warm hart toedragen, zagen zaterdagavond op sportpark De Rusheuvel een vermakelijk voetbalduel als benefietwedstrijd tussen de 'Prominenten' en hoofdklasser OSS'20. De (voorlopige) opbrengst die in de loop van de komende bekend gemaakt wordt, is bestemd voor de inrichting, de aankleding van de tuin en communicatiemiddelen voor De Oase.

Oss, Uden e.o.