Volledig scherm
© Thinkstock

Symposium over eigen bijdrage Wmo en jeugdzorg in Oss

OSS - De Adviesraad Sociaal Domein Oss houdt woensdag 2 november een symposium over eigen bijdrage voor jeugdzorg en Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) in de raadzaal van het gemeentehuis in Oss.

Dit symposium is bedoeld voor inwoners die een eigen bijdrage moeten leveren voor de Wmo. De eigen bijdrage is een bedrag dat men zelf betaalt voor bepaalde zorg. Spreekster Marijke Hempenius gaat in op de problematiek van mensen die met verschillende vormen van eigen bijdrage te maken hebben. Daarnaast geeft zij ook inzicht over de rol van de overheid. Ook vertelt gemeente Oss over de procedures en worden ervaringen uitgewisseld van inwoners die in de problemen raakten door de eigen bijdragen.

Het symposium is woensdag 2 november van 13.30 tot 17.00 uur aan de Raadhuislaan 2 in Oss. Aanmelden kan tot vrijdag 21 oktober via de mail. Na aanmelding krijgt de belangstellende meer informatie.

  1. Polderkroeg D'n Dort viert 150 jaar met bier 'uit het fleske'

    Polderkroeg D'n Dort viert 150 jaar met bier 'uit het fleske'

    BERGHEM - Vele honderden cafégasten gaven zaterdagmiddag acte de présence bij de festiviteiten rond het 150-jarig bestaan van café D'n Dort, op de grens van Berghem en Haren. In de grote tent, zowat naast de 'wittering', en in het eendaagse Dort Museum ín deze karakteristieke polderkroeg was er tijd en ruimte voor 'goeie buurt' en weerzien met oude bekenden. En dat alles hoofdzakelijk onder het genot van bier: volgens traditie 'uit het fleske'.

Oss, Uden e.o.