Volledig scherm
De rechtbank in Den Bosch. © Kees Backx

Taakstraf voor Osse drugsdealer

DEN BOSCH/OSS - Een 24-jarige Osse drugsdealer heeft deze donderdag van de politierechter in Den Bosch een taakstraf van zestig uur en een maand voorwaardelijke gevangenisstraf gekregen.

Op zijn slaapkamer in de ouderlijke woning aan de Ussenstraat in Oss vond de politie bij huiszoeking in april 5,2 gram cocaïne en een geldbedrag van 900 euro. Dat laatste had hij overgehouden van een autoverkoop, verklaarde de Ossenaar. De rechter kon niet bewijzen dat het niet zo was en daarom mag de man het geld houden. Voor het in bezit hebben van de cocaïne kreeg hij een taakstraf van zestig uur en een maand voorwaardelijke gevangenisstraf.

Doordat de gemeente de woning waar de drugs werden gevonden voor drie maanden sloot, zijn ook de ouders van de dealer gedupeerd: zij verblijven nu noodgedwongen drie maanden op een camping.

  1. Polderkroeg D'n Dort viert 150 jaar met bier 'uit het fleske'

    Polderkroeg D'n Dort viert 150 jaar met bier 'uit het fleske'

    BERGHEM - Vele honderden cafégasten gaven zaterdagmiddag acte de présence bij de festiviteiten rond het 150-jarig bestaan van café D'n Dort, op de grens van Berghem en Haren. In de grote tent, zowat naast de 'wittering', en in het eendaagse Dort Museum ín deze karakteristieke polderkroeg was er tijd en ruimte voor 'goeie buurt' en weerzien met oude bekenden. En dat alles hoofdzakelijk onder het genot van bier: volgens traditie 'uit het fleske'.

Oss, Uden e.o.