Volledig scherm
Ans' dochter Geertje en kleinkinderen Senna en Lisa met Donald © Mari van Rossem

Teeffelense boerengans Donald met 42 jaar ‘extreem oud’ (video)

TEEFFELEN – Hij is stokoud, zo goed als blind en loopt nog wat moeizaam na een fysieke inzinking eerder dit jaar. Maar hij is nog steeds de baas in de kippenren waar hij graag verkeert. Boerengans Donald uit Teeffelen is een absolute bezienswaardigheid vanwege zijn hoge leeftijd, die door een ornitholoog van het onderzoeksinstituut Sovon als ‘extreem oud’ wordt betiteld.

42 is Donald, zoals eigenaresse Ans Toonen-de Groot (62) hem bij zijn ‘aantreden’ destijds noemde. "We kregen hem omdat hij op een boerderij ergens tussen Geffen en Nuland overbodig was. Snel daarna zochten we een vrouwtje voor hem: Katrien. Zij stierf niet zo lang geleden van ouderdom, 38 jaar oud was ze. Ook oud dus. Donald heeft lange tijd om zijn dode maatje gerouwd en leek er zelfs aan onderdoor te gaan. Gelukkig heeft het lieve dier zichzelf herpakt en eet hij weer smakelijk van de restjes van ons avondeten."

Lees morgen meer over gans Donald in het Brabants Dagblad.

  1. Megense harmonie viert gouden jubileum met muziekweekend

    Megense harmonie viert gouden jubileum met muziekweekend

    MEGEN - Harmonie Per Ardua Ad Astra uit Megen viert haar vijftigjarig bestaan met een muzikaal jubileumweekend. Vrijdagavond combineert de harmonie haar optreden met de bands Out of Stock en Dif'friends, beide eveneens uit Megen. Door die samenwerking ontstaat een promsconcert onder het motto Brass meets Band. Zondag treedt de slagwerkgroep van de harmonie op. Ze krijgen daarbij ondersteuning van diverse slagwerkgroepen uit de omgeving.

Oss, Uden e.o.