Volledig scherm
© Peter van Erp/BD

Tegenstanders sloop willen voormalig hotel aan Spoorlaan Oss op monumentenlijst

OSS - Het verzet tegen de voorgenomen sloop van het voormalige hotel Luijk aan de Spoorlaan heeft sinds deze week een impuls gekregen. Voorstanders van behoud van het pand uit 1881 willen dat de gemeente het gebouw op de monumentenlijst plaatst en roepen medestanders op om een verzoek hiertoe bij de gemeente in te dienen. Een online petitie heeft inmiddels 180 steunbetuigingen gekregen.

Bouwbedrijf Reuvers wil op de hoek van de Spoorlaan en Bram van de Berghstraat een heel nieuw pand optrekken, met op de begane grond commerciële ruimtes en op de verdiepingen appartementen. Het pand staat al jaren te verloederen, maar nu de slopershamer dreigt klinkt de roep om restauratie. Op de website Ossensia.nl is een illustratie geplaatst waarop een foto van het pand in oude luister is gemonteerd over het troosteloze pand anno 2016.

  1. Polderkroeg D'n Dort viert 150 jaar met bier 'uit het fleske'

    Polderkroeg D'n Dort viert 150 jaar met bier 'uit het fleske'

    BERGHEM - Vele honderden cafégasten gaven zaterdagmiddag acte de présence bij de festiviteiten rond het 150-jarig bestaan van café D'n Dort, op de grens van Berghem en Haren. In de grote tent, zowat naast de 'wittering', en in het eendaagse Dort Museum ín deze karakteristieke polderkroeg was er tijd en ruimte voor 'goeie buurt' en weerzien met oude bekenden. En dat alles hoofdzakelijk onder het genot van bier: volgens traditie 'uit het fleske'.

Oss, Uden e.o.