Volledig scherm
© Thinkstock

Tentoonstelling 'Achtergelaten erfgoed' in Oss

OSS - De Tentoonstelling 'Achtergelaten erfgoed' is op donderdagavond 20 oktober te zien in het Stadsarchief Oss. De avond aan de Raadhuislaan 10 start om 19.00 uur.

De tentoonstelling haakt in op een actueel thema: wat betekent het als je moet vluchten uit je land en daarbij je erfgoed moet achterlaten? Erfgoed Brabant stelde rondom dit thema een reizende fototentoonstelling samen met de archeologen Khaled Hiatlih en Rasha Hakki, die Syrië door de oorlog moesten ontvluchten.

De Syrische foto’s worden tentoongesteld samen met foto’s en archiefmateriaal uit het Stadsarchief Oss ten tijde van drie oorlogen: de hertogelijke oorlogen in de middeleeuwen, de Eerste Wereldoorlog en de Tweede Wereldoorlog.

Het historische materiaal geeft een beeld van de impact van drie oorlogen op Oss en zijn bevolking. Alle informatie over de avond is te vinden op de site van Erfgoed Brabant. Daar kunnen mensen zich ook aanmelden.

  1. Vermakelijk voetbalduel als benefietwedstrijd voor hospice De Oase
    UPDATE

    Vermakelijk voetbalduel als be­ne­fiet­wed­strijd voor hospice De Oase

    OSS - Naar schatting tussen de vier- en vijfhonderd voetballiefhebbers én andere belangstellenden die hospice De Oase in Oss een warm hart toedragen, zagen zaterdagavond op sportpark De Rusheuvel een vermakelijk voetbalduel als benefietwedstrijd tussen de 'Prominenten' en hoofdklasser OSS'20. De (voorlopige) opbrengst die in de loop van de komende bekend gemaakt wordt, is bestemd voor de inrichting, de aankleding van de tuin en communicatiemiddelen voor De Oase.

Oss, Uden e.o.