Volledig scherm
© Thinkstock

Thim (8) uit Oss wil showworstelaar worden

OSS - In jongerencentrum Todo in Best was zaterdagavond de Pro Wrestling Show. Het worstelen bleek meer entertainment, dan een serieuze sport. Thim Ploegmakers (8) uit Oss heeft er zin in.

's Middags is hij in jongerencentrum Todo in Best een van de deelnemers aan een worstelclinic, enkele uren later moedigt hij de worstelaars bloedfanatiek aan.

Thim is een kei in taekwondo. Vorig jaar won hij al een bronzen plak tijdens het Nederlands Kampioenschap voor de jeugd. ,,En later wil ik showworstelaar worden", zegt hij. ,,Dat vind ik echt een gave sport."

Vader Patrik Ploegmakers bezoekt jaarlijks dertig show worstel-evenementen. ,,In Nederland, België en Duitsland. Ik doe er zelf niet aan", vertelt hij. ,,Maar ik vind de show zo leuk. En Thim ook, hij gaat altijd mee."

  1. Herpen probeert te genieten van 'karige kermis'

    Herpen probeert te genieten van 'karige kermis'

    HERPEN - Een 'karige kermis': zo typeert William Peters van café-zaal Thekes-uitbater de plek van vertier en vermaak in het dorpscentrum van Herpen. Door omstandigheden kreeg het dorp, waar kermis toch een van de hoogtepunten van het jaar is, niet de door de gemeente Oss toegezegde Autoscooter, Poliep en schiettent. ,,Zelfs de draaimolen kwam niet opdagen. Op het laatst zegden de ondernemers af. De een was ziek, de ander kende problemen met zijn materiaal. Tja, kennelijk is Herpen de dupe van een relletje in de kermiswereld."

Oss, Uden e.o.