Volledig scherm
De gemeente Oss heeft plannen voor de plaatsing van deze 'statushoudershuisjes'. © Mooiland/gemeente Oss

Toch geen huisjes voor statushouders in Herpen

HERPEN - Gemeente Oss en woningcorporatie Mooiland gaan toch geen woonunits voor alleenstaande statushouders plaatsen in Herpen. Dat maakte de gemeente vrijdag bekend in een bewonersbrief.

Aan het Gepkespad en aan de Waterstraat in Herpen zouden negen tijdelijke woningen voor statushouders komen. Hierover is in de buurt veel protest geweest. De gemeente Oss neemt het besluit na de afgenomen stroom van alleenstaande vluchtelingen in de afgelopen maanden. Inwoners van Herpen krijgen vrijdag een brief over dit besluit.

Onverwacht
,,Wij begrijpen dat deze informatie onverwacht komt na alle inspanningen om tijdelijke woningen in Herpen te plaatsen", aldus de gemeente in de bewonersbrief. ,,De snelle verandering in de vluchtelingenstroom heeft ons ook verrast. Voor de mannen die zonder hun gezin gevlucht zijn, is het in ieder geval goed nieuws dat hun vrouw en kinderen nu naar Nederland komen."

Ook de plannen voor kamergewijze verhuur in een woning in de Kruisstraat zijn gewijzigd, laat de gemeente weten. Hier zouden alleenstaande mannen gehuisvest worden. In plaats daarvan wordt nu een vluchtelingengezin in de woning geplaatst. Ook in andere sociale huurwoningen verspreid over Herpen komen vluchtelingengezinnen wonen.

Aan het Gepkespad willen gemeente en Mooiland nu acht permanente eengezinswoningen bouwen in de sociale huurklasse. ,,Met de bouw van woningen aan het Gepkespad komen we tegemoet aan de behoefte aan extra sociale huurwoningen in Herpen", aldus de gemeente. De bedoeling is dat de woningen in 2017 klaar zijn.

  1. Picknickkleedjes gewenst bij tweede editie van Zoutkoorts in Bergs Hoessenbosch

    Pick­nick­kleed­jes gewenst bij tweede editie van Zoutkoorts in Bergs Hoessenbosch

    BERGHEM - Familiefestival Zoutkoorts mocht zich vorig jaar zo'n beetje kronen tot het 'Oerol van het Hoessenbosch'. Bij gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de band Zout vergastten de muzikanten het rijkelijk opgekomen publiek in het Berghemse openluchttheater op een mix van live optredens van bandjes, theater- en dansvoorstellingen en workshops. Er was zelfs een 'delicatessenpleintje' waar de festivalbezoeker kon genieten van 'good food', wijn een bier. ,,Dit bieden we komende zondag, bij de tweede editie, wéér", laten de mannen van Zout weten. ,,Ook besteden we aandacht aan poëzie: met een zeepkistpodium waarop dichters mogen voordragen uit eigen werk."

Oss, Uden e.o.