Volledig scherm
Tijdens de 'Dag' konden passanten ook een hennah-tattoo nemen. © Mari van Rossem

Turks-Nederlandse Dag in Oss wil culturen verbinden

OSS - De bezoeker van de Turks-Nederlandse Dag Oss kon zondagmiddag op het splinternieuwe sportcomplex van sv TOP genieten van typisch Turkse en Nederlandse ‘specialiteiten’.

Klonk er het ene moment de melancholische sound van de saz van de Udense bespeler Deli Sükrü, even later waren het de oud-Hollandse polka-klanken van de uit Nijmegen ingevlogen volksdansgroep De Pierewaaiers.

Verbroederen
Een passant kon er bij het ene kraampje genieten van köfte, dolma en baklava, terwijl een paar meter verderop de geur van spruitjes en gehaktballen opsteeg. De ‘Dag’ was een initiatief van de geboren en getogen Osse ondernemer Mevlut Sariaslan die ook de man is achter ‘Onderwijsmarkt Oss’ en die met deze dag van verbroedering vooral ook culturen wilde verbinden.

Volledig scherm
De ‘Dag’ was een initiatief van de geboren en getogen Osse ondernemer Mevlut Sariaslan die ook de man is achter ‘Onderwijsmarkt Oss’ en die met deze dag van verbroedering vooral ook culturen wilde verbinden. © Mari van Rossem
  1. Vermakelijk voetbalduel als benefietwedstrijd voor hospice De Oase

    Vermakelijk voetbalduel als be­ne­fiet­wed­strijd voor hospice De Oase

    OSS - Naar schatting tussen de vier- en vijfhonderd voetballiefhebbers én andere belangstellenden die hospice De Oase in Oss een warm hart toedragen, zagen zaterdagavond op sportpark De Rusheuvel een vermakelijk voetbalduel als benefietwedstrijd tussen de 'Prominenten' en hoofdklasser OSS'20. De (voorlopige) opbrengst die zondag in de loop van de dag bekend gemaakt wordt, is bestemd voor de inrichting, de aankleding van de tuin en communicatiemiddelen voor De Oase.

Oss, Uden e.o.