Volledig scherm
© Thinkstock

Verdeling lusten en lasten Pivot Park steekt raadsleden Oss

OSS - Het zit Osse raadsleden niet lekker dat de gemeente miljoenen moet bijlappen voor vastgoed op Pivot Park, terwijl de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) een veelvoud van dat bedrag verdient dankzij de verkoop van bedrijven daar. „Waarom dragen wij de lasten en krijgen zij de lusten?”, wil Iris van Dinter (PvdA) weten. Frans Molenkamp (D66): „Het zou mooi zijn als wij daar ook een graantje van mee kunnen pikken.”

De gemeente is mede-eigenaar van vastgoed op Pivot Park dat sinds 2011 in waarde is gedaald.

BOM
Wethouder Frank den Brok houdt rekening met een verlies van 2,3 miljoen euro en zet dat geld alvast opzij. Het wringt bij sommige raadsleden als ze lezen dat de BOM goed boert met de campus. Die investeerde ook in bedrijven op Pivot Park en verdiende daar vorig jaar 64,2 miljoen euro aan. Den Brok probeert raadsleden gerust te stellen. "Natuurlijk proberen we wel met de BOM te kijken of die in de toekomst meer voor Pivot Park kan betekenen. Het heeft ze ook veel gebracht. Die gesprekken lopen.”

  1. Herpen probeert te genieten van 'karige kermis'

    Herpen probeert te genieten van 'karige kermis'

    HERPEN - Een 'karige kermis': zo typeert William Peters van café-zaal Thekes-uitbater de plek van vertier en vermaak in het dorpscentrum van Herpen. Door omstandigheden kreeg het dorp, waar kermis toch een van de hoogtepunten van het jaar is, niet de door de gemeente Oss toegezegde Autoscooter, Poliep en schiettent. ,,Zelfs de draaimolen kwam niet opdagen. Op het laatst zegden de ondernemers af. De een was ziek, de ander kende problemen met zijn materiaal. Tja, kennelijk is Herpen de dupe van een relletje in de kermiswereld."

Oss, Uden e.o.