Volledig scherm
Rechtbank in Den Bosch. © Kees Backx/BD

Verminderde straf voor man die inbrak in Oss, Erp en Berghem

DEN BOSCH/ERP/OSS - Een 35-jarige Albanees heeft in hoger beroep deze maandag twee jaar celstraf gekregen. Eerder werd hij nog door de rechtbank Oost-Brabant tot vier jaar gevangenisstraf veroordeeld voor een serie inbraken in Erp, Oss en Berghem,

Het hof vindt het bewijs voor een aantal inbraken en pogingen daartoe onvoldoende. Uit eerder onderzoek was gebleken dat gevonden schoensporen 'mogelijk' van de man waren en dat een deel van de inbraken 'waarschijnlijk' waren gepleegd met een schroevendraaier die in de auto van de man werd gevonden.

Op grond van die bevindingen achtte het hof inbraken in Oss en inbraakpogingen in Bernheze niet bewezen. Twee inbraken in Erp en pogingen in Berghem werden wel op het conto van de man bijgeschreven. Omdat hij al een jaar en elf maanden in voorarrest heeft gezeten, hoeft hij nog maar een maand de cel in.

  1. Herpen probeert te genieten van 'karige kermis'

    Herpen probeert te genieten van 'karige kermis'

    HERPEN - Een 'karige kermis': zo typeert William Peters van café-zaal Thekes-uitbater de plek van vertier en vermaak in het dorpscentrum van Herpen. Door omstandigheden kreeg het dorp, waar kermis toch een van de hoogtepunten van het jaar is, niet de door de gemeente Oss toegezegde Autoscooter, Poliep en schiettent. ,,Zelfs de draaimolen kwam niet opdagen. Op het laatst zegden de ondernemers af. De een was ziek, de ander kende problemen met zijn materiaal. Tja, kennelijk is Herpen de dupe van een relletje in de kermiswereld."

Oss, Uden e.o.