VIDEO: Brandweer verkoelt kleuters van basisschool Oss

OSS - Een brandweerwagen met gierende pomp en gillende kinderen achter de John F. Kennedy School in Oss. Het zou zomaar een heel nare gebeurtenis kunnen zijn. Maar dat was het in dit geval niet. De kinderen gilden maandagmiddag van de pret onder de verkoelende straal van de brandweerspuit. 

Puur toeval was het. Maar daarmee misschien wel extra leuk. Het beroep brandweerman was de afgelopen weken het centrale thema in groep 1-2 van de school. Het thema werd maandag afgesloten met de komst van een echte brandweerman, compleet met brandweerauto. En in die  auto zat natuurlijk een flinke plas verkoelend bluswater. Aan het begin van de middag ging de spuit open en veranderde de speelplaats van de school in een verfrissend waterfeest. 

Juf Marloes Bongers had met het oog op de weersvooruitzichten geregeld  dat de kinderen er qua kledij op waren voorbereid. Ze benadrukt dat de brandweer dit normaal gesproken niet doet. ,,Het was bij hoge uitzondering. We hadden mazzel." 

Volledig scherm
Een brandweerwagen en gillende kinderen. Maar dit keer in positief verband bij de John F. Kennedy School in Oss. © Peter van Erp
  1. Herpen probeert te genieten van 'karige kermis'

    Herpen probeert te genieten van 'karige kermis'

    HERPEN - Een 'karige kermis': zo typeert William Peters van café-zaal Thekes-uitbater de plek van vertier en vermaak in het dorpscentrum van Herpen. Door omstandigheden kreeg het dorp, waar kermis toch een van de hoogtepunten van het jaar is, niet de door de gemeente Oss toegezegde Autoscooter, Poliep en schiettent. ,,Zelfs de draaimolen kwam niet opdagen. Op het laatst zegden de ondernemers af. De een was ziek, de ander kende problemen met zijn materiaal. Tja, kennelijk is Herpen de dupe van een relletje in de kermiswereld."

Oss, Uden e.o.