Volledig scherm
Een grote brand bij het makelaarskantoor in Oss. © Gabor Heeres/Foto Mallo

VIDEO: Makelaarskantoor in Oss verwoest door brand

OSS - Bij makelaarskantoor Van der Krabben in Oss heeft in de nacht van woensdag op donderdag een uitslaande brand gewoed. De schade aan het pand is groot.

Het vuur in het historische kantoorpand op de hoek van de Kruisstraat en de Nieuwe Brouwerstraat werd rond 3.45 uur ontdekt. Omdat sprake was van een uitslaande brand werd opgeschaald naar middelbrand. Twee blusvoertuigen, een hoogwerker, de officier van dienst en een waterwagen werden opgeroepen. 

De brand is volgens de brandweer het hevigst geweest in een keuken op de begane grond van het pand en is daar mogelijk dan ook begonnen. Ook sloeg het vuur over naar de eerste verdieping. Over een precieze oorzaak is niets bekend. 

Bij de brand kwam veel rook vrij. De politie zette daarom korte tijd omliggende straten af. Na ruim een uur kon de brandweer het sein brand meester geven. 

  1. Herpen probeert te genieten van 'karige kermis'

    Herpen probeert te genieten van 'karige kermis'

    HERPEN - Een 'karige kermis': zo typeert William Peters van café-zaal Thekes-uitbater de plek van vertier en vermaak in het dorpscentrum van Herpen. Door omstandigheden kreeg het dorp, waar kermis toch een van de hoogtepunten van het jaar is, niet de door de gemeente Oss toegezegde Autoscooter, Poliep en schiettent. ,,Zelfs de draaimolen kwam niet opdagen. Op het laatst zegden de ondernemers af. De een was ziek, de ander kende problemen met zijn materiaal. Tja, kennelijk is Herpen de dupe van een relletje in de kermiswereld."

Oss, Uden e.o.