Volledig scherm
Het voormalige terrein van ziekenhuis Bernhoven transformeert steeds verder naar woongebied Park Zwanenberg. Ook de stenen poort bij de entree gaat als zodanig verdwijnen. © Ruud Rogier

Volgende stap naar Park Zwanenberg in Oss

OSS - Aan de Joannes Zwijsenlaan in Oss herinnert steeds minder aan het ziekenhuis dat er tot 2013 stond. Op de hoek met de Kortfoortstraat wordt nu het voormalige parkeerterrein klaar gemaakt voor de bouw van dertig koopwoningen. De kapel is donderdagmiddag de plek waar de officiële opening van Park Zwanenberg plaatsvindt.

De stenen poort die vroeger al de toegang van het eerste ziekenhuis aan de Begijnenstraat sierde, staat nu nog overeind in een grote zandbak. De poort wordt ontmanteld en de historische elementen krijgen een plek op een grasveld bij de voormalige ziekenhuiskapel.

De officiële opening van Park Zwanenberg gaat in feite om de eerste fase van het plan, met daarin de eerste pluk koopwoningen, 88 sociale huurappartementen, het gezondheidscentrum, een tandartspraktijk en 48 wooneenheden voor dementerenden in zorgcomplex Corte Foort.

Restaurant
​De bijeenkomst gaat vooraf aan de officieuze opening van het restaurant in de oude ziekenhuiskapel. Restaurant De Kapel opent zaterdag zijn deuren voor gasten. In november wordt het restaurant officieel heropend. Vanaf het terras bij deze horecavoorziening kunnen de bezoekers straks de elementen van de ziekenhuispoort zien.

  1. Vermakelijk voetbalduel als benefietwedstrijd voor hospice De Oase

    Vermakelijk voetbalduel als be­ne­fiet­wed­strijd voor hospice De Oase

    OSS - Naar schatting tussen de vier- en vijfhonderd voetballiefhebbers én andere belangstellenden die hospice De Oase in Oss een warm hart toedragen, zagen zaterdagavond op sportpark De Rusheuvel een vermakelijk voetbalduel als benefietwedstrijd tussen de 'Prominenten' en hoofdklasser OSS'20. De (voorlopige) opbrengst die zondag in de loop van de dag bekend gemaakt wordt, is bestemd voor de inrichting, de aankleding van de tuin en communicatiemiddelen voor De Oase.

Oss, Uden e.o.