Volledig scherm
De kapel wordt momenteel verbouwd, om op 1 oktober als restaurant te heropenen. © Peter van Erp/BD

Voormalige ziekenhuiskapel moet kloppend hart van 'het Oss van morgen' worden

OSS - ,,Wat een wijs besluit om dit gebouw te bewaren en niet te slopen, zoals de rest van het ziekenhuis." Rick van Ham raakt steeds meer bezeten van het gebouw waarin hij samen met Erwin van Rosmalen een restaurant gaat beginnen. De voormalige kapel van ziekenhuis Bernhoven in Oss is een markant pand en krijgt als het aan het duo ligt een spilfunctie in het gloednieuwe wijkdeel Park Zwanenberg.

En verder dan dat. ,,Dit wordt een leerwerkbedrijf",beschrijft Van Rosmalen. ,,Dat betekent dat ROC-leerlingen van de nabijgelegen Talentencampus hier het vak in de praktijk leren. Een groep ouderen die hier in de buurt wonen, komen hier een dag in de week koken in het kader van de activering. En zulk soort functies mogen er wat ons betreft nog veel meer komen. Er is plek genoeg." Op 1 oktober heropent de kapel zijn deuren als restaurant.

  1. Polderkroeg D'n Dort viert 150 jaar met bier 'uit het fleske'

    Polderkroeg D'n Dort viert 150 jaar met bier 'uit het fleske'

    BERGHEM - Vele honderden cafégasten gaven zaterdagmiddag acte de présence bij de festiviteiten rond het 150-jarig bestaan van café D'n Dort, op de grens van Berghem en Haren. In de grote tent, zowat naast de 'wittering', en in het eendaagse Dort Museum ín deze karakteristieke polderkroeg was er tijd en ruimte voor 'goeie buurt' en weerzien met oude bekenden. En dat alles hoofdzakelijk onder het genot van bier: volgens traditie 'uit het fleske'.

Oss, Uden e.o.