Volledig scherm
Zal ik eens een plaatje opzetten? © Jan Ploegmakers

Waarschijnlijk laatste feestmarkt van Emmaus Haren

HAREN - De jaarlijks feestmarkt van Emmaus Haren is waarschijnlijk de laatste. De boerderij waar wekelijks de verkoop plaatsvindt staat te koop.

Hendrie Verwegen, als de leidinggevende, benadrukt nogmaals dat de activiteiten normaal doorgaan. Pas als het pand verkocht is, gaat Emmaus weg. Hij gaat naar Tegelen, waar op woensdagmiddag en zaterdagmiddag de verkoop plaatsvindt. Er heerste op de markt van dit jaar een gezellige sfeer. Voor de inwendige mens wordt ook gezorgd. Vele malen hoor je een vrijwilliger aan de snuffelende kopers uitleggen hoe de situatie er op dit moment voorstaat. Een enkeling denkt dat deze markt de sluiting van Emmaus Haren is.
Elke zaterdag van 10.00 uur tot 12.00 uur blijft voorlopig de mogelijkheid bestaan om leuke spulletjes te scoren. Veel bezoekers komen ook om te zoeken naar iets wat ze dringend nodig hebben.

Volledig scherm
© Jan Ploegmakers
Volledig scherm
Voor de inwendige mens wordt ook gezorgd. © Jan Ploegmakers
  1. Herpen probeert te genieten van 'karige kermis'

    Herpen probeert te genieten van 'karige kermis'

    HERPEN - Een 'karige kermis': zo typeert William Peters van café-zaal Thekes-uitbater de plek van vertier en vermaak in het dorpscentrum van Herpen. Door omstandigheden kreeg het dorp, waar kermis toch een van de hoogtepunten van het jaar is, niet de door de gemeente Oss toegezegde Autoscooter, Poliep en schiettent. ,,Zelfs de draaimolen kwam niet opdagen. Op het laatst zegden de ondernemers af. De een was ziek, de ander kende problemen met zijn materiaal. Tja, kennelijk is Herpen de dupe van een relletje in de kermiswereld."

Oss, Uden e.o.