Volledig scherm
De nieuwe kapelaan had heel wat handen te schudden. © Mari van Rossem

Warm onthaal voor kapelaan Kuis in parochie Lithoijen

LITHOIJEN – Er waren zaterdagavond zelfs twéé nieuwe gezichten in de Lithoijense Remigius-kerk. Niet alleen ging kapelaan Patrick Kuis voor het eerst voor in de eucharistie, ook voor kleine Koen was er een vuurdoop: hij was voor ‘een snuffelstage’ voor het eerst misdienaar tijdens de kerkdienst die door zo’n zeventig parochianen werd bezocht.

Het werd een warm welkom voor beide heren, met applaus voor Koen en vele handen om te schudden voor de kapelaan, die al wel in Oijen had kennisgemaakt.

In zijn openingswoord ging Kuis niet specifiek in op de fusieperikelen die het dorp al maanden danig bezig houden. In zijn preek sprak hij zijn dankbaarheid uit dat hij in de Lithoijense parochie ‘dienstbaar mag zijn’. Volgens hem draait het voor priester én geloofsgemeenschap om zaken als elkaar steunen, bemoedigen en opbouwen waar afgebroken wordt. “Ik heb er zin in om de parochie tot een mooie parel in Gods hand te maken.”

Lees maandag meer over Kuis’ eerste kerkdienst in Lithoijen in het Brabants Dagblad, editie Oss.

  1. Polderkroeg D'n Dort viert 150 jaar met bier 'uit het fleske'

    Polderkroeg D'n Dort viert 150 jaar met bier 'uit het fleske'

    BERGHEM - Vele honderden cafégasten gaven zaterdagmiddag acte de présence bij de festiviteiten rond het 150-jarig bestaan van café D'n Dort, op de grens van Berghem en Haren. In de grote tent, zowat naast de 'wittering', en in het eendaagse Dort Museum ín deze karakteristieke polderkroeg was er tijd en ruimte voor 'goeie buurt' en weerzien met oude bekenden. En dat alles hoofdzakelijk onder het genot van bier: volgens traditie 'uit het fleske'.

Oss, Uden e.o.