Volledig scherm
De antieke driehoek boven de oude toegangspoort van het Osse ziekenhuis is donderdagochtend bij takelwerkzaamheden gevallen © Ruud Rogier

Weinig hoop voor laatste stukje antieke ziekenhuispoort in Oss

OSS - Het is nog niet bekend of de kapot gevallen timpaan van het oude Sint Annaziekenhuis uit Oss hersteld kan worden. De antieke poort brak donderdag in stukken toen de aannemer deze wilde verplaatsen.

Volgens Janet Croes van woonstichting BrabantWonen wordt maandag gekeken hoe groot de schade precies is. Maar ze vreest dat er waarschijnlijk niet heel veel over is van de fragiele beeldengroep van de zusters die een zieke verzorgen.

Oude kapel
BrabantWonen is sinds de overname van het ziekenhuisterrein van ziekenhuis Bernhoven eigenaar van de poort met oude timpaan. Deze moest vanwege woningbouw verplaatst worden. Croes legt uit: „Het plan was om delen van de poort en de timpaan een plekje te geven voor de oude kapel. Die delen zouden dan in het gras voor de kapel komen te liggen. Dan gaat het om de driehoek met beelden, en de oorspronkelijke pilaren.”

  1. Megense harmonie viert gouden jubileum met muziekweekend

    Megense harmonie viert gouden jubileum met muziekweekend

    MEGEN - Harmonie Per Ardua Ad Astra uit Megen viert haar vijftigjarig bestaan met een muzikaal jubileumweekend. Vrijdagavond combineert de harmonie haar optreden met de bands Out of Stock en Dif'friends, beide eveneens uit Megen. Door die samenwerking ontstaat een promsconcert onder het motto Brass meets Band. Zondag treedt de slagwerkgroep van de harmonie op. Ze krijgen daarbij ondersteuning van diverse slagwerkgroepen uit de omgeving.

Oss, Uden e.o.