Volledig scherm
Op de achtergrond de jachthaven van Ravenstein waar de Sint aankomt. © Parry Vermeulen

Welkomstspandoek voor Zwarte Piet in Ravenstein

RAVENSTEIN - ‘Welkom Zwarte Piet, vriend van iedereen’. Dat is de tekst die is te lezen op groot spandoek dat zondagochtend, een paar uur voordat Sinterklaas in Ravenstein aankomt met zijn ‘stoomboot’, aan autobrug van de A50 in Ravenstein is gehangen.

Wanneer ze onder de brug doorvaren en de jachthaven van Ravenstein indraaien, kunnen Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten deze hartelijke welkomsttekst lezen.

De verantwoordelijk ‘actiegroep’ heeft geen verdere bijbedoelingen bij deze actie. ,,Wij zijn gewoon een kleine vriendengroep die schoon genoeg heeft van die hele Zwarte Pietendiscussie. Zwarte Piet is een vriend van iedereen en wij vinden dat hij gewoon van harte welkom is in Ravenstein om bij te dragen aan een mooi Sinterklaasfeest voor alle kinderen.”

  1. Picknickkleedjes gewenst bij tweede editie van Zoutkoorts in Bergs Hoessenbosch

    Pick­nick­kleed­jes gewenst bij tweede editie van Zoutkoorts in Bergs Hoessenbosch

    BERGHEM - Familiefestival Zoutkoorts mocht zich vorig jaar zo'n beetje kronen tot het 'Oerol van het Hoessenbosch'. Bij gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de band Zout vergastten de muzikanten het rijkelijk opgekomen publiek in het Berghemse openluchttheater op een mix van live optredens van bandjes, theater- en dansvoorstellingen en workshops. Er was zelfs een 'delicatessenpleintje' waar de festivalbezoeker kon genieten van 'good food', wijn een bier. ,,Dit bieden we komende zondag, bij de tweede editie, wéér", laten de mannen van Zout weten. ,,Ook besteden we aandacht aan poëzie: met een zeepkistpodium waarop dichters mogen voordragen uit eigen werk."

Oss, Uden e.o.