Volledig scherm
Werk van de Osse kunstenaar Hasje Boeijen is te zien in de Garnizoenskerk in Ravenstein. © Parry Vermeulen​

Wereldwijd bekende kunstwerken werden in Huisseling gemaakt​

RAVENSTEIN - Werk van de Osse kunstenaar Hasje Boeijen is binnenkort te zien in de Garnizoenskerk in Ravenstein. De wereldberoemde kunst werd in Huisseling gemaakt en is te bekijken van zaterdag tot en met 7 augustus.

Boeijen, in 2000 overleden, leefde al van jongs af aan een turbulent kunstenaarsleven. Hij produceerde gedurende zijn carrière enorm veel verschillende kunstwerken, waaronder naar schatting zo’n 400 schilderijen.

Kleurrijk
Een deel van deze werken is op de expositie te bewonderen. Die werd ingericht door broer Kees Boeijen en Theo Audenaerd, grote bewonderaars van zijn werk. ,,Wat niemand in Ravenstein weet, is dat Hasje vaak zelf model stond voor zijn kunstwerken. Hij maakte jurken en transformeerde zich geregeld tot een verleidelijk model dat hij liefkozend Hannah noemde, zijn alter ego", aldus Theo Audenaerd.

Hasje was ook ‘kunstrealisator’ voor de wereldberoemde Duitse kunstenares Rebecca Horn in Berlijn. ,,Die wereldwijd beroemde kunstwerken werden gewoon door hem in een fruitloods in Huisseling gemaakt.” ​

  1. Herpen probeert te genieten van 'karige kermis'

    Herpen probeert te genieten van 'karige kermis'

    HERPEN - Een 'karige kermis': zo typeert William Peters van café-zaal Thekes-uitbater de plek van vertier en vermaak in het dorpscentrum van Herpen. Door omstandigheden kreeg het dorp, waar kermis toch een van de hoogtepunten van het jaar is, niet de door de gemeente Oss toegezegde Autoscooter, Poliep en schiettent. ,,Zelfs de draaimolen kwam niet opdagen. Op het laatst zegden de ondernemers af. De een was ziek, de ander kende problemen met zijn materiaal. Tja, kennelijk is Herpen de dupe van een relletje in de kermiswereld."

Oss, Uden e.o.