Volledig scherm
© Björn Rommens/BD

Werkzaamheden snelfietsroute 'F59' van start in Oss

OSS - De werkzaamheden aan snelfietsroute F59 in Oss gaan maandag van start. De route tussen Oss en Den Bosch moet een herkenbare, doorgaande fietsroute worden waarbij automobilisten verleid moeten worden om de auto te laten staan.

Het traject gaat grotendeels over bestaande straten en fietspaden waardoor er vrijwel geen nieuwe paden moeten worden aangelegd. Bij de kruising van de fietsstraat op de Zonnebloemstraat en Chrysantstraat met de Wethouder van Eschstraat wil de gemeente de fietsvriendelijkheid verbeteren. Dat gebeurt door de fietsstraat beter te laten aansluiten op het fietspad aan de Wethouder van Eschstraat. Het pad wordt daar vervangen door rood asfalt. De fietspaden langs de Gebrandylaan en Euterpelaan volgen twee weken daarna en ook die paden krijgen rood asfalt. Daarnaast worden ze 3,5 meter breed gemaakt.

De gemeente verwacht dat de werkzaamheden tot begin april 2016 duren. Voor fiets- en autoverkeer wordt een omleidingsroute ingesteld met behulp van borden.

Volledig scherm
De route die snelfietspad F59 krijgt. © Provincie Noord-Brabant
  1. Geitenhouder in Herpen waar Q-koorts uitbrak pakt omstreden groeiplan toch weer op

    Geitenhouder in Herpen waar Q-koorts uitbrak pakt omstreden groeiplan toch weer op

    HERPEN - Arjan van de Ven doet toch weer een nieuwe poging om het aantal dieren op zijn geitenhouderij in Herpen uit te breiden. Vorig jaar trok hij zijn vergunningaanvraag nog in na ophef in het dorp. Het groeiplan ligt daar zo gevoelig doordat het bedrijf aan de Wooijstraat ruim 10 jaar geleden de bron was van de eerste uitbraak van Q-koorts. De infectieziekte kostte sindsdien zeker 74 mensen het leven.

Oss, Uden e.o.