Volledig scherm
Randen Weg van de Toekomst kleuren blauw. © Peter van Huijkelom

Wethouder Oss: ‘Is Weg van de Toekomst eigenlijk wel zo bijzonder?’

OSS - Van het enthousiasme waarmee de Weg van de Toekomst (N329) in Oss werd geopend, is weinig over. „Is het nou eigenlijk wel zo’n bijzondere weg? Die vraag stel ik mezelf steeds vaker en dat is natuurlijk heel erg zonde”, zegt verkeerswethouder van Oss Gé Wagemakers ruim drie jaar na de officiële opening.

Wagemakers start een onderzoek om antwoord te krijgen op deze en andere veelgehoorde vragen over de weg, die loopt tussen knooppunt Paalgraven en de Osse haven. De wethouder wil de weg promoten voor vrachtverkeer en vaker laten gebruiken voor innovatieve experimenten. Maar eerst wil hij weten waarom bijvoorbeeld de groene lichtjes van de Flowman nooit werken. „Het is toch met gemeenschapsgeld betaald”, wijst Wagemakers op de ruim tachtig miljoen euro die gemeente, provincie en Rijk in de weg staken.

Ruim een jaar geleden beloofde de verkeerswethouder ook al op zoek te gaan naar antwoorden op prangende vragen over de weg, maar dat kost hem blijkbaar meer tijd.

  1. Herpen probeert te genieten van 'karige kermis'

    Herpen probeert te genieten van 'karige kermis'

    HERPEN - Een 'karige kermis': zo typeert William Peters van café-zaal Thekes-uitbater de plek van vertier en vermaak in het dorpscentrum van Herpen. Door omstandigheden kreeg het dorp, waar kermis toch een van de hoogtepunten van het jaar is, niet de door de gemeente Oss toegezegde Autoscooter, Poliep en schiettent. ,,Zelfs de draaimolen kwam niet opdagen. Op het laatst zegden de ondernemers af. De een was ziek, de ander kende problemen met zijn materiaal. Tja, kennelijk is Herpen de dupe van een relletje in de kermiswereld."

Oss, Uden e.o.