Volledig scherm
De Raadhuislaan in Oss, vlakbij het gemeentehuis. © Google Streetview

Wethouder Oss zaait twijfel over toekomst 'Oss Avenue'

OSS - Raadsleden in Oss vragen zich af of er wel wat terecht komt van de ambitieuze plannen met de Raadhuislaan als de bibliotheek vertrekt naar het centrum. Donderdag wakkerde wethouder Frank den Brok (VDG) die twijfel aan.

Vorig jaar werd het plan gelanceerd om de Raadhuislaan om te toveren tot 'Oss Avenue', een groene, levendige straat. Doel: de toenemende leegstand in de laan tegengaan. De vraag is in hoeverre die ambities kunnen worden waargemaakt.

Den Brok liet weten dat het centrum in zijn pikorde boven de Raadhuislaan staat. Daarmee komt de verhuizing van de bibliotheek naar de binnenstad weer wat dichterbij. Het definitieve besluit wordt begin volgend jaar genomen. "Op lange termijn zou je misschien wel de hele cultuur richting het centrum willen brengen”, voegde Den Brok eraan toe.

  1. Herpen probeert te genieten van 'karige kermis'

    Herpen probeert te genieten van 'karige kermis'

    HERPEN - Een 'karige kermis': zo typeert William Peters van café-zaal Thekes-uitbater de plek van vertier en vermaak in het dorpscentrum van Herpen. Door omstandigheden kreeg het dorp, waar kermis toch een van de hoogtepunten van het jaar is, niet de door de gemeente Oss toegezegde Autoscooter, Poliep en schiettent. ,,Zelfs de draaimolen kwam niet opdagen. Op het laatst zegden de ondernemers af. De een was ziek, de ander kende problemen met zijn materiaal. Tja, kennelijk is Herpen de dupe van een relletje in de kermiswereld."

Oss, Uden e.o.