Volledig scherm
© Thinkstock

Wielerminnend Oss maakt zich op voor sprint Greipel en Kittel

OSS - Misschien dat regen en wind het peloton donderdag uiteen slaan. In de Osse polder is een ontsnapping mogelijk. Maar als dat niet gebeurt, is de kans groot dat het aankomt op een massasprint op de Raadhuislaan.

Kaasje voor sprintkanon Marcel Kittel of anders André Greipel, die vorig jaar de Ster ZLM Toer op zijn naam schreef. Deze renners gebruiken de vijfdaagse wedstrijd als opwarmer voor de Tour de France. Wielerminnend Oss kijkt uit naar de 2de etappe. Vijf keer vliegt het peloton door Oss en even zo vaak worden de polder en Maasdijk gezocht.

  1. Picknickkleedjes gewenst bij tweede editie van Zoutkoorts in Bergs Hoessenbosch

    Pick­nick­kleed­jes gewenst bij tweede editie van Zoutkoorts in Bergs Hoessenbosch

    BERGHEM - Familiefestival Zoutkoorts mocht zich vorig jaar zo'n beetje kronen tot het 'Oerol van het Hoessenbosch'. Bij gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de band Zout vergastten de muzikanten het rijkelijk opgekomen publiek in het Berghemse openluchttheater op een mix van live optredens van bandjes, theater- en dansvoorstellingen en workshops. Er was zelfs een 'delicatessenpleintje' waar de festivalbezoeker kon genieten van 'good food', wijn een bier. ,,Dit bieden we komende zondag, bij de tweede editie, wéér", laten de mannen van Zout weten. ,,Ook besteden we aandacht aan poëzie: met een zeepkistpodium waarop dichters mogen voordragen uit eigen werk."

Oss, Uden e.o.