Volledig scherm
Deze winkels tegenover de Visserskerk worden verbouwd tot woonruimte, als het aan de eigenaar ligt. © Peter van Erp/BD

Winkels in Oss maken plaats voor appartementen; uitbaters weten van niks

OSS - Een drietal winkels aan de Berghemseweg in Oss wordt verbouwd tot woonruimte. Eigenaar Moosdijk Vastgoed heeft een vergunning aangevraagd en gekregen voor zijn plannen om tegenover de Visserskerk zes appartementen te vestigen op de begane grond. De plannen passen in de visie van de gemeente voor een compacter kernwinkelgebied.

De plannen van de verhuurder vallen Eduard Wiggers koud op het dak. ,,Met ons is hier nooit over gesproken", stelt de eigenaar van de Aziatische levensmiddelenwinkel Toko Lyn. Wiggers stelt nog een huurcontract voor vier jaar te hebben en had geen plannen om zijn zaak te sluiten.

De winkelruimte naast de zijne staat al een tijdje leeg, aan de andere kant zit een kapperszaak die eveneens zou moeten wijken. Volgens Wiggers weet ook deze huurder van niks.

  1. Picknickkleedjes gewenst bij tweede editie van Zoutkoorts in Bergs Hoessenbosch

    Pick­nick­kleed­jes gewenst bij tweede editie van Zoutkoorts in Bergs Hoessenbosch

    BERGHEM - Familiefestival Zoutkoorts mocht zich vorig jaar zo'n beetje kronen tot het 'Oerol van het Hoessenbosch'. Bij gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de band Zout vergastten de muzikanten het rijkelijk opgekomen publiek in het Berghemse openluchttheater op een mix van live optredens van bandjes, theater- en dansvoorstellingen en workshops. Er was zelfs een 'delicatessenpleintje' waar de festivalbezoeker kon genieten van 'good food', wijn een bier. ,,Dit bieden we komende zondag, bij de tweede editie, wéér", laten de mannen van Zout weten. ,,Ook besteden we aandacht aan poëzie: met een zeepkistpodium waarop dichters mogen voordragen uit eigen werk."

Oss, Uden e.o.