Volledig scherm
© Thinkstock

Wob-duo Oss gaat in hoger beroep

OSS - Ton Gobits en Martine Sellenraad geven niet op. Het Wob-duo gaat in 9 samenhangende zaken in hoger beroep en probeert zo alsnog zijn informatiestrijd te winnen van het gemeentebestuur in Oss. Dat doen ze nadat de rechter in Den Bosch in augustus de vloer aanveegde met de twee. De Raad van State heeft nog geen zittingsdatum.

Het Wob-duo diende sinds juni vorig jaar ruim 1.200 informatieverzoeken in op basis van de Wet openbaarheid van bestuur.

Misstanden
Ze proberen daarmee Osse misstanden aan te tonen, maar slaagden daar niet in. Volgens hen omdat de gemeente veel van de verzoeken niet beantwoord, vanwege 'misbruik van recht'.

  1. Picknickkleedjes gewenst bij tweede editie van Zoutkoorts in Bergs Hoessenbosch

    Pick­nick­kleed­jes gewenst bij tweede editie van Zoutkoorts in Bergs Hoessenbosch

    BERGHEM - Familiefestival Zoutkoorts mocht zich vorig jaar zo'n beetje kronen tot het 'Oerol van het Hoessenbosch'. Bij gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de band Zout vergastten de muzikanten het rijkelijk opgekomen publiek in het Berghemse openluchttheater op een mix van live optredens van bandjes, theater- en dansvoorstellingen en workshops. Er was zelfs een 'delicatessenpleintje' waar de festivalbezoeker kon genieten van 'good food', wijn een bier. ,,Dit bieden we komende zondag, bij de tweede editie, wéér", laten de mannen van Zout weten. ,,Ook besteden we aandacht aan poëzie: met een zeepkistpodium waarop dichters mogen voordragen uit eigen werk."

Oss, Uden e.o.