Volledig scherm
© RGB Stock

Ziekenhuis Bernhoven ontwikkelt gratis lespakket voor basisonderwijs

UDEN - Ziekenhuis Bernhoven heeft een gratis lespakket ontwikkeld voor het basisonderwijs. Doel van de lessen is om kinderen meer op hun gemak te stellen voor wanneer zij voor het eerst naar een ziekenhuis moeten.

Wanneer kinderen voor het eerst in een ziekenhuis komen zijn zij erg onder de indruk van het grote gebouw of van de zieke mensen die daar rondlopen.

Angst
Om eventuele angst hiervoor weg te nemen, heeft Bernhoven een lespakket ontwikkeld dat meer vertelt over wie er werken in een ziekenhuis en wat voor mensen er allemaal komen.

Pakket
Voor zowel de onderbouw als de bovenbouw is een pakket beschikbaar, afgestemd op de leeftijden. De pakketten bestaan uit een lesmap met verhalen en opdrachten, een gastles van een verpleegkundige van de kinderafdeling, diverse attributen uit het ziekenhuis en een usb-stick met filmpjes over Bernhoven.

Voor kinderen ouder dan 5 jaar behoort ook een rondleiding door het ziekenhuis tot het pakket.

  1. Vermakelijk voetbalduel als benefietwedstrijd voor hospice De Oase

    Vermakelijk voetbalduel als be­ne­fiet­wed­strijd voor hospice De Oase

    OSS - Naar schatting tussen de vier- en vijfhonderd voetballiefhebbers én andere belangstellenden die hospice De Oase in Oss een warm hart toedragen, zagen zaterdagavond op sportpark De Rusheuvel een vermakelijk voetbalduel als benefietwedstrijd tussen de 'Prominenten' en hoofdklasser OSS'20. De (voorlopige) opbrengst die zondag in de loop van de dag bekend gemaakt wordt, is bestemd voor de inrichting, de aankleding van de tuin en communicatiemiddelen voor De Oase.

Oss, Uden e.o.