Volledig scherm
© Thinkstock

Zorgorgansaties in de regio introduceren keuzehulp wijkverpleging

OSS - De cliëntenraden en bestuurders van acht zorgorganisaties in de regio introduceren deze week de keuzehulp wijkverpleging. Die laat zien welke zorgverzekeraar de beste voorwaarden heeft voor wijkverpleging.

De cliënt kan op basis van de keuzehulp beter bepalen of overstappen naar een andere zorgverzekeraar verstandig is, zo stellen de acht. Zo kopen verzekeraars soms te weinig zorg in bij een zorgverlener en kunnen cliënten daar de dupe van zijn.

Vergeleken worden CZ, Menzis, Zilveren Kruis en VGZ. Dit omdat 99 procent van de cliënten in de regio bij een van deze verzekeraars verzekerd zijn. De keuzehulp bestaat uit een website en flyers die de acht organisaties gaan verspreiden.

  1. Herpen probeert te genieten van 'karige kermis'

    Herpen probeert te genieten van 'karige kermis'

    HERPEN - Een 'karige kermis': zo typeert William Peters van café-zaal Thekes-uitbater de plek van vertier en vermaak in het dorpscentrum van Herpen. Door omstandigheden kreeg het dorp, waar kermis toch een van de hoogtepunten van het jaar is, niet de door de gemeente Oss toegezegde Autoscooter, Poliep en schiettent. ,,Zelfs de draaimolen kwam niet opdagen. Op het laatst zegden de ondernemers af. De een was ziek, de ander kende problemen met zijn materiaal. Tja, kennelijk is Herpen de dupe van een relletje in de kermiswereld."

Oss, Uden e.o.