Volledig scherm
© Meatonsunday.com

Aardbeiencrumble met rabarber (4 personen)

Bij de zomer hoort een zomers recept. Zoals deze aardbeiencrumble met rabarber.

Ingrediënten voor de rabarbercompote

800 gr rabarber 100 gr suiker 1 vanillestokje Kaneel en kardemom naar smaak 100 ml water aardbeien

Ingrediënten voor de crumble:

100 gr bloem 50 gr suiker 50 gr boter 1 eetlepel water

Bereiden
Verwarm oven voor op 180 °C. Snijd rabarber en aardbeien. Verwarm rabarber met 100 gram suiker en de zaadjes van het vanillestokje. Voeg een half glaasje water toe. Laat 10 minuten koken tot de rabarber gaar is. Voeg naar smaak kaneel en kardemom toe. Maak het deeg voor de crumbles, meng de bloem, 50 gr suiker, boter en het water. Maak het deeg door de ingrediënten te kneden en het daarna te verkruimelen. Leg de rabarbercompote in een ovenschaal. Leg een laag aardbeien op de rabarbercompote. Dek de aardbeien af met verkruimeld deeg. Laat de crumbles 30 minuten in de oven bakken.

Dit recept is te vinden op meatonsunday.com.