Volledig scherm
© brendakookt.nl

Carpaccio van rode bietjes (2 personen)

Een voorgerecht van een van de meest onappetijtelijke groenten om te zien. Van de buitenkant dan. Want als carpaccio is het heerlijk.

Ingrediënten

2 voorgekookte rode bietjes 10 blaadjes verse munt 2 eetlepels verkruimelde geitenkaas handje rucola melange handje amandelschaafse

Ingrediënten dressing

15 ml citroensap 30 ml olijfolie, extra vergine 5 ml honing peper en zout

Bereidingswijze
Schaaf mooie plakjes van de bietjes. Hiervoor kun je een kaasschaaf gebruiken. Rooster het amandelschaafsel in en koekenpan. Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Leg de plakjes rode biet in een cirkel op de borden. Gebruik de mooiste plakjes aan de buitenkant, deze liggen het meest in het zicht. Vul de cirkel op met de overige plakjes rode biet. Plaats in het midden een pluk rucola melange. Verdeel hieromheen de verkruimelde geitenkaas, muntblaadjes en het amandelschaafsel. Druppel de dressing hierover heen.

Dit recept is te vinden op brendakookt.nl.