Volledig scherm
© Marie-Thérèse Kierkels/Beeld Werkt

Cocktail Spicy Pineapple

Een recept van restaurant Wynwood in Eindhoven. De Spicy Pineapple is een combinatie van ananas, kardemom, gingerbeer en rum. Een cocktail met zoete en pikante tonen.

Ingrediënten

40 ml ananas-kardemom siroop 20 ml Spiced rum (Kraken Rum of Sailor Jerry zijn Wynwood-favorieten) 1 flesje Fever Tree Ginger beer

Bereiding
Begin met de ananassiroop en eindig met het gingerbeer, vul aan met crushed ice. Roer door. Garneren met gebrande kruidnagel, steranijs en kaneel.

Basisrecept ananas-kardemom siroop
Hiervoor heb je 1 liter ananassap, 1 kilo suiker, 8 gekneusde kardemompeulen, de rasp en het sap van 1 citroen nodig. Breng het ananassap aan de kook en laat daarin de suiker oplossen. Voeg de kardemom toe en laat 1 uur trekken op zacht vuur. Stort het sap daarna in een bak, meng de rasp en het sap van de citroen toe en laat het geheel 1 nacht trekken en zeven.