Volledig scherm
© Marie-Thérèse Kierkels/Beeld Werkt

Cocktail The Sea

Een recept van restaurant Wynwood in Eindhoven. Een cocktail waarbij oestervocht als basis wordt gebruikt. Dit drankje gaat daarom perfect bij een verse, rauwe oester.

Ingrediënten

1 oester (vocht in de cocktail en de rest als bijgerecht) 40 ml Hierbas de las Dunas (kruidenlikeur uit Cadzand) sap van 1 limoen 15 ml suikerwater eiwit van 1 ei 1 à 2 druppels kruidenbitter

Bereiding
Open voorzichtig de oester en vang het vocht op. Doe alle ingrediënten in de shaker. Vervolgens 2 keer shaken; 1 keer met ijs, 1 keer zonder ijs, met de veer van de shaker.

Basisrecept suikerwater
Breng 1 kilo suiker en 1 liter water aan de kook en laat daarna afkoelen.

Kruidenbitter
Gebruik hiervoor Angustura-bitters, die zijn in alle slijterijen te verkrijgen.