Volledig scherm
Koolraap ovenfrietjes © Ben Ackermans

Koolraap ovenfrietjes

Een recept van Ben Ackermans voor koolraap ovenfrietjes.

Ingrediënten

1 flinke koolraap (+/- 500g) 2 el olijfolie 1/2 tl zeezout 1/4 tl peper 1/4 tl kaneel

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Neem een flinke koolraap, schil deze en snijd het vervolgens in reepjes. Doe de reepjes in een grote kom. Voeg hier twee eetlepels olijfolie en wat zeezout, peper en kaneel aan toe. Hussel de boel door elkaar. Spreid de frietjes uit op een bakplaat met bakpapier, of op een ovenrooster. Een ovenrooster is handiger omdat je de frietjes dan niet hoeft te keren tijdens het bakken. Als je een bakplaat gebruikt, dan zul je de frietjes af en toe moeten omhusselen tijdens het bakken. Laat de frietjes goudgeel bakken in de oven.

De baktijd is afhankelijk van de hoeveelheid en de dikte van de reepjes. Gemiddeld duurt het ongeveer 30 á 45 minuten. Houd ze in de gaten, ze zijn gaar als de buitenkant knapperig is en de binnenkant een beetje zacht.