Volledig scherm

Lazy gehaktbal voor vijf personen

Een hoofdgerecht voor vijf personen.

Ingrediënten voor 5 personen:

500 gram rundergehakt (of half om half) 1 ei Peper en zout Snufje nootmuskaat Fijn gesnipperd uitje Vier beschuiten of paneermeel

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 70 graden. Doe het gehakt met het ei en de nootmuskaat in een kom. Verkruimel de beschuiten erover en breng op smaak met peper en zout. Kneed het goed door elkaar, verdeel het gehakt in vijf stukken en rol er ballen van. Verwarm een braadpan op middelhoog vuur voeg 50 gram roomboter en een scheut olijfolie toe en zet het vuur hoog. Leg de ballen in het vet en bak ze rondom bruin. Zet de pan in de oven en laat hem daar minimaal 30 minuten staan maar anderhalf uur mag ook.

​De truc is dat de oven op 70 graden staat en dat is de ideale temperatuur voor de gehaktbal. Bij 70 graden is ‘ie mals, gaar en sappig. Zolang je de oven maar niet hoger zet kun je het vlees er lekker in laten staan en heb je er geen omkijken naar.