Volledig scherm
© Lisette Bossert

Lintensalade van wortel en courgette (2p)

Bloemen zijn prachtig in je tuin of in een vaas, ook op je bord kunnen ze een eenvoudig gerecht tot iets heel moois maken. We stoppen nog niet zo heel lang bloemen in ons eten.

Ingrediënten

200 gram wortel 200 gram kleine courgettes 2 handen jonge sla blaadjes van 2 goudsbloemen paar blaadjes rode basilicum 2 el peterselie

Voor de dressing

1,5 el olijfolie 1,5 el zonnebloemolie 1 el appelazijn 0,5 el appeldiksap peper zout

Bereiding
Schil de wortel en schaaf in de lengte in hele dunne plakken. Was de courgettes en schaaf ze in de lengte in hele dunne plakken. Was en droog de sla. Leg de sla op een groot bord. Maak de dressing: klop alle ingrediënten goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Sprenkel wat dressing over de sla.

Meng wortel- en courgettelinten met wat dressing en leg zo luchtig mogelijk op de sla. Haal de blaadjes van de goudsbloemen en verdeel ze over de sla. Scheur de basilicumblaadjes en peterselie en verdeel over de sla. Serveer als bij- of voorgerecht.