Puree van dubbelgedopte tuinbonen met snijbietkoekjes en appel-komkommersla.
Volledig scherm
Puree van dubbelgedopte tuinbonen met snijbietkoekjes en appel-komkommersla. © Lisette Bossert

Puree van dubbel-gedopte tuinbonen (4 personen)

Chef-kok Lisette Bossert is een liefhebber van de tuinboon. En dan met name de jonge tuinboon die dubbel-gedopt is. Houd er rekening mee dat een pond tuinbonen ongeveer goed is voor een klein handje dubbel-gedopte boontjes.

Ingrediënten

1 kg verse ongedopte tuinbonen 1 el citroensap 3 el olijfolie rasp van ½ citroen 1 el fijn gehakte munt 1 el fijn gehakte dille

Bereiding
Dop de tuinbonen en kook ze in 5 minuten gaar. Verwijder de grijze hulzen. Prak de tuinbonen grof met een vork. Voeg olie, citroensap en -rasp, munt en dille toe. Voeg daarna peper en zout naar smaak toe. Serveer de puree bij een groente- of hamburger en een frisse salade.