Volledig scherm
© Edwin Kats

Quinoa-salade (4 p)

Zei je twee jaar geleden ‘quinoa’ dan was de kans groot dat er wenkbrauwen omhoog gingen. Inmiddels weet iedereen hoe je de naam van het ‘heilige’ zaadje uitspreekt en is het niet meer weg te denken uit de schappen van de grote supermarkten. In dit recept wordt quinoa gecombineerd met scholfilet, vijgen en venkel.

Ingrediënten

60 gr quinoa 4 x 70 gr scholfilet 3 verse vijgen 100 gr mesclun salade 1 venkelknol 8 jonge prei of lente-ui 60 gr belegen geitenkaas

Vinaigrette

40 gr extra vergine olijfolie 10 gr witte wijnazijn 10 gr fijne mosterd peper en zout

Bereiding
Kook de quinoa in ruim water met zout, hierna afgieten en laten afkoelen. Snij de venkel in dunne plakken, was de jonge prei en snij het groen eraf, snij de geitenkaas in reepjes van 4 centimeter, schil de vijgen en snij deze in plakjes. De mesclun mengen met de quinoa en de venkel, deze salade aanmaken met de vinaigrette en verder op smaak brengen met peper en zout.

Bak de scholfilets in de pan krokant, op het laatst even de prei erbij. Verdeel vijg en kaas over de salade en dresseer de scholfilet op de salade met de prei daar weer op.