Ragù alla bolognese.
Volledig scherm
Ragù alla bolognese.

Ragù alla bolognese

Een recept voor Ragù alla bolognese.

Ingrediënten:
- 1 flinke ui en gelijke hoeveelheden wortel en bleekselderij

- 1 eetlepel tomatenpuree

- 1 blik tomatenblokjes (400 ml)

- 1 pak tomatenpassata (500 ml)

- half ons gerookt buikspek

- 1 kilo grof gedraaid gehakt, niet te mager, bijvoorbeeld half om half of kalfs/varken.

- halve fles rode wijn

- 2 bouillonblokjes

Bereiding:
Snipper de groentes en fruit ze in (olijf)olie glazig. Bak tomatenpuree en gesnipperd rookspek op het laatst mee. Voeg tomaten en passata toe. Bak en prak in een andere pan het gehakt rul. Doe alles in 1 pan met rode wijn en 2 blokjes rund- of kalfsbouillon.

Laat minstens 3 uur pruttelen tot de saus is ingedikt tot ongeveer tweederde. Eventueel peper en zout naar smaak. Kook de spaghetti (of lintpasta) bijna al dente, zodat ze nog saus kan opnemen. Meng wat kookvocht door de dikke ragù. Opdienen met vers geraspte (parmezaanse) kaas.

Gebruik GEEN knoflook en andere kruiden zoals tijm of rozemarijn.