Volledig scherm

Spinaziesalade met avocado en venkel (2 personen)

Een recept uit de Hollandse keuken voor 2 personen, klaar in 30 minuten.

Ingrediënten

75 g verse spinazie 1 avocado 1 venkelknol 3 of 4 el olijfolie 1 el witte wijnazijn 1 tl grove mosterd 1 tl honing Wat pijnboompitjes

Bereiding

Maak de venkel schoon, snijd de stelen en het onderkantje van de knol. Snijd de rest fijn (je kunt de fijngesneden venkel rauw door de salade doen of eerst kort grillen.)

Schil de avocado en snijd het vruchtvlees in dunne schijfjes. Was de spinazie, laat uitlekken en verwijder de dikke steeltjes. Maak een dressing van de olijfolie, witte wijnazijn, mosterd en honing. Breng eventueel op smaak met wat zout en peper. Bak de pijnboompitjes in een droge koekenpan, totdat ze lichtgoudbruin worden. Meng de spinazie, venkel en avocado en breng het geheel op smaak met de dressing. Garneer met de pijnboompitjes.

Variatietip: voeg eens extra stukjes sinaasappel toe en voeg wat van het sap toe aan de dressing.