Tabouleh met kersen, het ideale recept voor bij de barbecue.
Volledig scherm
Tabouleh met kersen, het ideale recept voor bij de barbecue. © Pascal van den Barselaar

Tabouleh met kersen (4 personen)

Tabouleh met kersen, het ideale recept voor bij de barbecue.

Ingrediënten:

200 gr couscous 200 ml kokend water 1 el kruidenbouillon(poeder) 1 rode ui 1 bos platte peterselie 1/2 bos munt 1 avocado 2 el olijfolie 1 teen knoflook 1 limoen 150 gr kleine trostomaatjes 100 gr Griekse yoghurt 250 gr kersen

Bereiding:
Laat de couscous met bouillon wellen in het kokende water en zet afgedekt opzij. Na 10 min open zetten en laten afkoelen. Ontpit de kersen, snijd ze in vieren en doe ze in een grote schaal. Snij ook ui, kruiden (zonder steeltjes), avocado en tomaatjes klein en doe in de schaal. Rasp de schil van de limoen erbij en knijp het sap erboven uit. Meng alles, met de olijfolie, rustig door elkaar.

Rul de couscous los met een vork en meng deze in de schaal. Gooi alles lekker nonchalant op een grote plank, in het midden de yoghurt en hieromheen wat kip van de barbeque. Vegetariërs kunnen kip natuurlijk vervangen door mooie courgette.

Dit is een recept van Kant & Klaar, de Culinaire Avonturiers, door Pascal van den Barselaar