Volledig scherm
© stockexchange

Zeetongfilet

Een recept van Edwin Kats voor zeetongfilet.

Ingrediënten voor 4 personen
- 8 zeetongfilets
- 20 gram bloem
- 15 gram olijfolie
- 40 gram boter
- Sap van halve citroen
- 40 gram gehakte hazelnoot
- 12 gram gehakte kappertjes
- 1 theelepel fijngesneden bieslook
- 120 gram bloemkool roosjes
- 80 gram bloemkool puree

Bereidingswijze:
· Blancheer de bloemkool roosjes in water met zout, a la minute opstoven met een klein klontje boter.

· De zeetongfilet insmeren met wat losgeslagen eiwit, nu 2 filets op elkaar plakken en stevig aandrukken, peper en zouten en licht bloemen, hierna aan beide zijde goudgeel bakken, hierna de boter toevoegen, de boter afsmaken met de gehakte kappertjes, bieslook, hazelnoot, peper en zout.

· De bloemkool puree verwarmen en een streep op het bord zetten, hierop de zeetongfilet met erover de bloemkool roosjes en de braadjus met hazelnoot, kappertjes en bieslook.