article
1.6325426
* UPDATE 07.43 uur * NULAND - Onbekenden hebben in de nacht van woensdag op donderdag een plofkraak gepleegd bij de Albert Heijn aan de Kerkstraat in Nuland. Daarbij raakte niemand gewond.
Albert Heijn Nuland 'gewoon' open na plofkraak: 'Het is een ravage' (video)
* UPDATE 07.43 uur * NULAND - Onbekenden hebben in de nacht van woensdag op donderdag een plofkraak gepleegd bij de Albert Heijn aan de Kerkstraat in Nuland. Daarbij raakte niemand gewond.
http://www.bd.nl/regio/112-nieuws/albert-heijn-nuland-gewoon-open-na-plofkraak-het-is-een-ravage-video-1.6325426
2016-09-01T02:54:41+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.6325433.1472707570!image/image-6325433.jpg
Nuland,Politie
112 Nieuws
Home / Regio / 112 Nieuws / Albert Heijn Nuland 'gewoon' open na plofkraak: 'Het is een ravage' (video)

Albert Heijn Nuland 'gewoon' open na plofkraak: 'Het is een ravage' (video)

Foto's
4
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Door de plofkraak kwam het geld verspreid over de vloer te liggen.
   Fotograaf
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Na de plofkraak was de grond bezaaid met bankbiljetten.
   Fotograaf
  • Afbeelding
   Beschrijving
   De recherche onderzoekt wat er precies is gebeurd.
   Fotograaf
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Agenten kregen rond 03.30 uur melding van een inbraak.
   Fotograaf
  * UPDATE 07.43 uur * NULAND - Onbekenden hebben in de nacht van woensdag op donderdag een plofkraak gepleegd bij de Albert Heijn aan de Kerkstraat in Nuland. Daarbij raakte niemand gewond.

  De politie kreeg rond 03.30 uur melding van een inbraakalarm in de supermarkt. Daarnaast belden omwonenden met onder meer geluidsmeldingen. Ter plaatse zagen agenten dat de ruit van de winkel was ingeslagen en vonden ze de kapotte geldautomaat. De brandweer werd opgeroepen om metingen te verrichten en er werd voor de zekerheid een explosievenverkenner ingezet.

  Om in de omgeving uit te kijken naar de mogelijke daders werd er een politiehelikopter ingezet die een tijd lang boven het dorp rond cirkelde. Ook bij de snelweg postte de politie, maar zonder resultaat. Beiden troffen niets verdachts aan.

  Buit
  ,,We onderzoeken nu wat er gebeurd is en bestuderen onder meer camerabeelden", vertelt een woordvoerder van de politie. Hij verzekert dat er geen sprake is geweest van een onveilige situatie voor omwonenden, omdat er geen woningen boven of direct tegen het pand zitten. Of de daders ook geld buit hebben gemaakt, is nog niet bekend. Op de eerste videobeelden die bekeken zijn, zou te zien zijn dat ze met zijn tweeën waren en geld van de grond hebben geraapt. De automaat zelf is volledig verwoest en inkt en geldcassettes liggen over de vloer verspreid. De technische recherche rondde omstreeks 07.30 uur het sporenonderzoek af.

  Ravage
  Rianne Rovers, franchise-onderneemster en eigenaar van de Albert Heijn, is geschrokken van de plofkraak. ,,Ik werd vannacht wakker gebeld vanwege een alarm", vertelt Rovers. ,,Het is een ravage. Er ligt vooral veel glas, inkt en ook stof. Blijkbaar komt er bij zo'n plof ook veel stof vrij." Op camerabeelden is volgens haar te zien hoe de daders via een ruit het pand binnenkwamen. ,,Vervolgens hebben ze iets met slangen aangesloten op de automaat en deze laten ontploffen."

  ,,Onze eerst zorg is dat het zo veilig mogelijk is voor de klanten. We gaan sowieso open, maar moeten nog veel opruimen. Dat is ons eerste probleem." Rovers hoopt dat de supermarkt tussen 08.00 en 08.30 uur gewoon de deuren kan openen. ,,Althans, 'gewoon'. Ik zal vandaag heel veel papier- en verzekeringswerk moeten regelen."

  Doelwit
  De pinautomaten van ING in de Albert Heijn lijken vaker doelwit van criminelen te zijn. Vorig week gebeurde dat in Vught en eerder bij automaten in onder meer Waalwijk, Reusel en Berkel-Enschot.

  Bekijk ook videobeelden van het onderzoek naar de plofkraak.

  De stelling

  Losse geldautomaten moeten uit supermarkten verdwijnen om zo plofkraken te voorkomen.

  Geef uw uitgebreide mening

  Mee eens
  0%
  Niet mee eens
  0%

  Totaal: 0 stemmen

  Locatie

  Locatie
  Open locatie in Google Maps