article
1.6261840
BOXTEL - Woonstichting St. Joseph in Boxtel heeft meerdere projecten om de woonlasten voor huurders te verlagen. Onder meer via zonnepanelen.
St. Joseph in Boxtel wenst lage woonlasten
BOXTEL - Woonstichting St. Joseph in Boxtel heeft meerdere projecten om de woonlasten voor huurders te verlagen. Onder meer via zonnepanelen.
http://www.bd.nl/regio/boxtel-schijndel-e-o/boxtel/st-joseph-in-boxtel-wenst-lage-woonlasten-1.6261840
2016-08-12T18:01:00+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.4263443.1410721052!image/image-4263443.jpg
Boxtel,Huurwoning-Huur,Woningbouwvereniging
Boxtel
Home / Regio / Boxtel, Schijndel e.o. / Boxtel / St. Joseph in Boxtel wenst lage woonlasten

St. Joseph in Boxtel wenst lage woonlasten

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  BOXTEL - Woonstichting St. Joseph in Boxtel heeft meerdere projecten om de woonlasten voor huurders te verlagen. Onder meer via zonnepanelen.

  Woonstichting St. Joseph uit Boxtel investeert in haar woningen zonder daar altijd een huurverhoging voor te vragen. De stichting wil zo de woonlasten van de huurders verminderen. Hoeveel de huurder uiteindelijk uitspaart, is nog niet duidelijk.

  Projecten met zonnepanelen behoren tot de meest voorkomende acties om de totale woonlasten - huur, energie- en servicekosten - terug te dringen. Berekeningen bij huurders die panelen hebben aangeschaft, wijzen volgens een woordvoerster van St. Joseph op pakweg 350 tot 500 euro minder energiekosten. Afhankelijk van het soort woning en de ligging.

  Een goede tweede in de rij is het vervangen van enkele beglazing bij woningen door dubbele. „Als er ruiten kapot gaan dan vervangen we die altijd door dubbel glas. Scheelt in energieverbruik en dus spaar je geld uit”, stelt de woordvoerster.

  Lees een uitgebreider artikel in het Brabants Dagblad, editie Meierij, van zaterdag 13 augustus.