article
1.6330064
LENNISHEUVEL - Rianne van Doornekamp van theetuin ’t Bakhuys in Lennisheuvel organiseert januari 2017 een theereis naar Sri Lanka. 12 september houdt ze een informatie-avond.
Thee laten trekken is veel meer dan met dat zakje wiebelen
LENNISHEUVEL - Rianne van Doornekamp van theetuin ’t Bakhuys in Lennisheuvel organiseert januari 2017 een theereis naar Sri Lanka. 12 september houdt ze een informatie-avond.
http://www.bd.nl/regio/boxtel-schijndel-e-o/boxtel/thee-laten-trekken-is-veel-meer-dan-met-dat-zakje-wiebelen-1.6330064
2016-09-01T19:08:51+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.6330153.1472756846!image/image-6330153.JPG
Lennisheuvel,Horeca
Boxtel
Home / Regio / Boxtel, Schijndel e.o. / Boxtel / Thee laten trekken is veel meer dan met dat zakje wiebelen

Thee laten trekken is veel meer dan met dat zakje wiebelen

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Eigenaresse Rianne van Theehuis T’ Bakhuys.
   Fotograaf
  LENNISHEUVEL - Rianne van Doornekamp van theetuin ’t Bakhuys in Lennisheuvel organiseert januari 2017 een theereis naar Sri Lanka. 12 september houdt ze een informatie-avond.
  Doordat je de thee met rust moet laten, word je zelf ook rustiger

  „Niet vijf tellen schudden met een theezakje en dan uit het water halen, dan schud je er alleen de theekleur uit en blijft de smaak achter in het zakje”, adviseert Rianne van Doornekamp vriendelijk doch stellig. „Sterker nog, gebruik liever geen zakje, maar échte thee.” Haar liefde voor thee spat er vanaf.

  Hoe zet je thee?
  Enkele jaren geleden begon Van Doornekamp haar theetuin ’t Bakhuys aan De Bocht in Lennisheuvel.  Het verzorgen van high tea’s is één van haar specialiteiten. „Ik ben me gaan verdiepen in thee en al haar facetten; de puurheid, de geheimen en de manier van bereiden."

  ,,Veel mensen denken dat thee laten trekken niet meer is dan flink met dat zakje wiebelen. Het tegendeel is waar; thee laat je tijdens het trekken met rust, ze moet kunnen zwemmen. Doordat je de thee met rust moet laten, word je zelf ook rustiger. Zodat je meer kunt genieten van de thee en het moment.”

  Fascinatie
  Haar fascinatie voor thee bleef groeien, wat resulteerde in een reis naar Taiwan en later ook naar Sri Lanka, het vroegere Ceylon. „Vooral die laatste reis heeft mijn hart gestolen. De natuur, de mensen, de sfeer en het hele theegebeuren op dat eiland werkt betoverend. Sri Lanka ademt thee. Iedereen vindt dit mooi, dacht ik. Zo is bij mij het idee geboren een theereis naar Sri Lanka te organiseren."