article
1.6391708
HELVOIRT - Het kruispunt bij Helvoirt wordt weer breder. De N65 krijgt er twee rijstroken bij en onder het maaiveld komt een fietstunnel.
Fietstunnel bij N65 Helvoirt onder het maaiveld
HELVOIRT - Het kruispunt bij Helvoirt wordt weer breder. De N65 krijgt er twee rijstroken bij en onder het maaiveld komt een fietstunnel.
http://www.bd.nl/regio/boxtel-schijndel-e-o/haaren/fietstunnel-bij-n65-helvoirt-onder-het-maaiveld-1.6391708
2016-09-14T19:15:33+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.6391724.1473880347!image/image-6391724.PNG
Helvoirt,Fiets,Auto,Wegwerkzaamheden
Haaren
Home / Regio / Boxtel, Schijndel e.o. / Haaren / Fietstunnel bij N65 Helvoirt onder het maaiveld

Fietstunnel bij N65 Helvoirt onder het maaiveld

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Een impressie van het nieuwe kruispunt van de N65 bij Helvoirt.
   Fotograaf
  HELVOIRT - Het kruispunt bij Helvoirt wordt weer breder. De N65 krijgt er twee rijstroken bij en onder het maaiveld komt een fietstunnel.

  De kruising van de N65 bij Helvoirt wordt in 2021 verbreed. Met extra rijbanen voor verkeer rechtdoor worden worden auto’s sneller langs de graafwerkzaamheden bij Helvoirt geleid.

  Rijkswaterstaat kan daardoor voluit aan de slag op het kruispunt, waardoor de ombouw naar een breder kruispunt sneller is geklaard. Het zijn oplossingen die steeds vaker gebruikt worden. Zo heeft aannemerscombinatie De Vaart bij de ombouw van de weg Den Bosch-Veghel gekozen voor de aanleg van een extra rijstrook van Berlicum tot de Nijvelaarbrug.

  Veiliger
  Alleen al dit stuk asfalt heeft ervoor gezorgd dat automobilisten de afstand Veghel-Den Bosch vijf minuten sneller overbruggen, wordt met nadruk gemeld. De grootste klus bij het Helvoirtse kruispunt is de aanleg van een fietstunnel, die er schuin onderdoor loopt. Daar is volgens Rijkswaterstaat bewust voor gekozen om de vele fietsers die vanuit Helvoirt naar het Vughtse Maurick College fietsen een veilige weg heen en terug te bieden.

  Lees meer over de ontwikkeling van de nieuwe weg op bd.nl/n65.

  Locatie

  Locatie
  Open locatie in Google Maps