article
1.5306020
HELMOND - De Belastingdienst heeft maandag beslag gelegd op de inventaris van Circus Herman Renz. Het circus had de tenten opgeslagen voor twee voorstellingen in Heerde (Gelderland). De schuld aan de dienst is 130.000 euro.
Belastingdienst legt beslag op spullen Herman Renz
HELMOND - De Belastingdienst heeft maandag beslag gelegd op de inventaris van Circus Herman Renz. Het circus had de tenten opgeslagen voor twee voorstellingen in Heerde (Gelderland). De schuld aan de dienst is 130.000 euro.
http://www.bd.nl/regio/brabant/belastingdienst-legt-beslag-op-spullen-herman-renz-1.5306020
2015-10-05T12:02:09+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.5262010.1442867202!image/image-5262010.JPG
Helmond,Circus,Herman Renz
Brabant
Home / Regio / Brabant / Belastingdienst legt beslag op spullen Herman Renz

Belastingdienst legt beslag op spullen Herman Renz

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Bas Czerwinski/ANP
  HELMOND - De Belastingdienst heeft maandag beslag gelegd op de inventaris van Circus Herman Renz. Het circus had de tenten opgeslagen voor twee voorstellingen in Heerde (Gelderland). De schuld aan de dienst is 130.000 euro.
  Nu zijn we ten dode opgeschreven

  Volgens een woordvoerder van het circus kwamen er vrachtwagens om de spullen weg te halen. Daar was politie bij aanwezig. Directeur Milko Steyvers heeft weinig begrip voor de actie. „Er wordt ons de nek omgedraaid. Ik weet wel dat er belasting betaald moet worden, maar dan moeten ze ons ook wel de tijd geven. Maar nu zijn we ten dode opgeschreven.”

  Schulden
  Het circus had tot 1 oktober de tijd gekregen om de schuld te betalen. De Belastingdienst zegt dat tot beslaglegging is overgegaan omdat de schuld niet is betaald. "Het circus heeft een plan ingediend om de schuld weg te kunnen werken, maar dat was niet voldoende. We zijn daarom tot beslaglegging overgegaan”, aldus een woordvoerder van de Belastingdienst. Het circus had al een maand uitstel gekregen. Via een benefietconcert werd 15.000 euro opgehaald, maar daarmee kon niet de hele schuld worden afgelost.

  Faillissement
  De rechter moet nog wel het faillissement uitspreken, maar met het verdwijnen van het circus zullen 65 mensen hun baan verliezen. "Dit is volledig tegen de afspraken in. We hebben steeds al medewerking gekregen van de Belastingdienst in Eindhoven, maar
  nu stonden ze ineens vanochtend hier op de stoep om alles in beslag te nemen. We worden ook gezien als vluchtgevaarlijk. Ik voel me als een kip met een bacterie die geruimd moet worden. Dit is alles wat ik heb. Ik kan alleen nog maar hopen op een wonder”, aldus Steyvers.

  De financiële problemen zijn ontstaan door tegenvallende bezoekersaantallen en een verhoogde lastendruk. Het circus moet bijvoorbeeld extra premie betalen omdat het werkt met seizoenskrachten. Daarbij zijn door de overheid beperkingen gesteld aan het gebruik van goedkope rode diesel, waardoor het circus voor zijn generatoren meer geld aan brandstof kwijt is.